Papa čestitao Puljiću 50. godišnjicu svećeničkog ređenja

Izvor: Bild.ba

Papa Franjo uputio je čestitku kardinalu Vinku Puljiću u povodu zlatnog jubileja – 50 godina od njegova svećeničkog ređenja, na Petrovdan 1969. godine.

– Našemu časnom bratu uzoritom gospodinu kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu metropoliti, koji će proslaviti zlatni jubilej svećeničkoga ređenja na svetkovinu apostola Petra i Pavla, od srca čestitamo ovaj sretan spomen i, sjećajući se dugoga djelovanja u nadbiskupiji koja mu je povjerena i u Biskupskoj konferenciji Bosne i Hercegovine, koje je marljivo vršio, i pohvaljujući njegovo revno zauzimanje za širenje vjere, njegovanje pravde, obranu ljudskoga dostojanstva i promicanje mira u gradu koji se naziva europski Jeruzalem, njemu i njegovu stadu najljubaznije podjeljujemo apostolski blagoslov, prepoznajući ujedno njegovu vjernost prema nasljedniku blaženoga Petra za kojega, na kraju, želimo njegove molitve – stoji u Papinoj čestitki.

Bild.baKomentari

Next Post

Bisera Turković odustala od zatvaranja granice ljudima iz Hrvatske

Pon lip 29 , 2020
Hrvatska će početi s omekšavanjem restriktivnih mjera prema državljanima BiH, kazala je za Klix.ba ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.
Bisera Turković