Peršić nas pokušava uvjeriti kako policijski sat zapravo to nije

Zlatan Peršić gostovao je u emisiji BHT1 uživo i govorio o mjeri ograničenja kretanja koju je danas najavio federalni stožer.

BILD.BA | 10. STUDENOG 2020. | 17:36Peršić

Glasnogovornik federalnog ministarstva zdravstva Zlatan Peršić gostovao je u emisiji BHT1 uživo i govorio o mjeri ograničenja kretanja koju je danas najavio federalni stožer.

- Krizni stožer je donio novu naredbu, ali je tu nekoliko novih stvari, ona koja stupa na snagu sutra navečer, ograničenje kretanja od 23 sata do 5 ujutro, svi su izuzeti koji su uključeni u borbu s koronavirusom, radnici koji rade u tom vremenu, vozači, busevi… svi oni da bi se mogli kretati u ovom razdobolju trebaju imati odobrenje poslodavca. Iako se ovo naziva policijskim satom, on to nije, to je ograničenje za sve koji ne rade u tom razdoblju, to je zato što se nakon 23 sata organiziraju skupovi u ugostiteljskim objektima i tako dalje. Novom naredbom je dozvoljeno okupljanje 30 osoba u zatvorenom i na otvorenom, ali prostor mora biti toliki da je moguća distanca te je obvezno nošenje maski i provođenje drugih mjera osobne zaštite - rekao je Peršić.

Govoreći o održavanju nastave, kazao je kako je preporuka onlajn nastava osim od prvog do petog razreda.

https://www.youtube.com/watch?v=0f0x4_9lIKE

- To je odavno regulirano i nema novih mjera. Treba kazati kako u toj populaciji nema porasta novooboljelih. Porast se vidi među starijima od 24 te onima iznad 65. Zato ponavljamo da stariji trebaju maksimalno izbjegavati izlazak iz kuće i kontakte s drugim ljudima - rekao je.

Govoreći o efikasnosti dosadašnjih mjera, Peršić je istaknuo kako su neke mjere, poput maski, uvedene još davno, tijekom ljeta.

- Te mjere doprinose da se virus ne širi u tolikoj mjeri. Dolaskom jeseni, došlo je do širenja virusa i zbog toga ponavljamo da su mjere osobne zaštite esencijalne - najvažnije u ovom trenutku. Govorimo o bolesti koja se prenosi s čovjeka na čovjeka i za koju ne postoji injekcija niti lijek - rekao je Peršić dodavši da bi se širenje smirilo ako bi se 90 posto ljudi pridržavalo mjera.

Po njegovim riječima, sam zdravstveni sektor se ne može boriti s pandemijom.

- Ovo je opća društvena kriza… Ona sa sobom nosi i socijalne i ekonomske posljedice i zato je neophodno napraviti opću društvenu koaliciju u borbi protiv epidemije - kazao je Peršić.

https://www.bild.ba/od-sutra-nam-uvode-policijski-sat-samo-ga-nece-tako-zvati/

Bild.baOcjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.