Plenković će održati sastanak s Čovićem i Izetbegovićem

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković primit će večeras u Zagrebu lidere SDA i HDZ-a Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Kako je potvrđeno, sastanak počinje u 19 sati u Banskim dvorima, a sastanku će osim članova Doma naroda BiH i lidera dvije stranke prisustvovati ministri vanjskih poslova dvije države Bisera Turković i Goran Grlić Radman.

Sastanak dolazi nakon što su odnosi dvije zemlje dodatno zategnuti zbog odlaska lidera SNSD-a Milorada Dodika na sastanak s Plenkovićem i predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Lider SDA Bakir Izetbegović prošlog tjedna je izjavio da je Andrej Plenković “cijenjen i ima dobru poziciju u krugovima utjecajnih EU političara, ali podržavanje zahtjeva HDZ BiH koji su suprotstavljeni europskim standardima i presudama Europskog suda za ljudska prava neće dobiti podršku, i moglo bi i njegovom autoritetu i ugledu nanijeti štetu”.

Kako je naveo, Plenković dobro poznaje europske standarde i uvjeren je da može odigrati važnu i pozitivnu ulogu u popravku odnosa Hrvatske i BiH, odnosno Bošnjaka i Hrvata.

Bild.baKomentari

Next Post

Izetbegovića Azerbajdžan podsjeća na BiH, otvoreno stao na njihovu stranu

Pon ruj 28 , 2020
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović kazao je da armenska strana snosi punu odgovornost za izbijanje sukoba u Azerbajdžanu, čime je direktno podržao Azerbajdžan u sukobu u regiji Nagorno-Karabah. “Duboko smo zabrinuti zbog situacije u Azerbajdžanu, nakon artiljerijskih napada armenskih snaga. Po međunarodnom pravu […]