Plenković: Više ni s kim ne moram sjesti. Ako hoću, mogu, ali ne moram

Izvor: 24 sata

Andrej Plenković

U 17 sati u Zagrebu je započela sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, dan nakon premoćne pobjede te stranke na parlamentarnim izborima…

– Razgovarali smo s ljudima s kojima smo surađivali u dosadašnjem mandatu. Iz razgovora proizlazi spremnost na nastavak suradnje, rekao je Andrej Plenković uoči sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a.

Komentirajući podršku manjinaca, HNS-a i Reformista rekao je da su to preliminarne konzultacije te da svi oni imaju svoje procedure i stranke i da ovo nije bio fiksni dogovor buduće parlamentarne većine.

– U svakom slučaju 76 potpisa je zagarantirano, zaključio je ranije danas Andrej Plenković.

Andrej Plenković još jednom je sumirao izborni rezultat HDZ-a na jučerašnjim parlamentarnim izborima te potvrdio da će potrebnu većinu formirati u suradnji s predstavnicima manjina te s HNS-om i Reformistima. S njima će, kaže, za stol sjesti, što se njega tiče – već sutra.

Što se tiče eventualne suradnje s Domovinskim pokretom, Plenković je rekao da takva suradnja ne dolazi u obzir s obzirom na uvjetovanja koja su postavljali i koja su mu bila nevjerojatna i bizarna.

– Ja ne znam zašto je Domovinski pokret išao s retorikom koja je bila čisto prepisivanje kompletno promašene, dokazano loše i nevjerojatne politike uvjerovanja stranci koja dobije najveći broj mandata te osobi koja bi trebala biti na čelu vlade. Onaj tko zagovara takve stvari znači da uopće nema iskustva i da ne razmije kako vlada funkcionira, ne zna što je politički autoritet i što znači držati većinu. Dakle, onaj tko može 2020. godine ponavljati priču koja se pokazala jalovom 2015. godine, onda taj ne razumije kako funkcionira vlast. Jednostavno, to mi je bizarno. Ako već žele mijenjati HDZ, nek dođu u HDZ, nek se vrate u HDZ – rekao je Plenković cinično.

Ostavka predsjednika SDP-a ga, kaže, nije iznenadila. U političkom smislu, rekao je, to je bila logična posljedica.

Bild.baKomentari

Next Post

Nove mjere zabrane u ovom bh. entitetu, iznenadit ćete se

Pon srp 6 , 2020
Priopćenje Stožera.