Počinje suđenje Novaliću i ostalima u aferi “Respiratori”

Izvor: Federalna.ba

Ilustracija

Pred Sudom BiH danas počinje suđenje premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću i ostalim optuženim u vezi s aferom “Respiratori”: Fahrudinu Solaku, suspendiranom direktoru Federalne uprave civilne zaštite, i Fikretu Hodžiću, vlasniku firme “Srebrena malina”.

Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinsku zaštitu BiH, koja je firmi “Srebrena malina” izdala dozvolu za uvoz respiratora, već je ispitan u okviru istrage, a za danas mu je pred Sudom BiH zakazano i ročište.

Senka Nožica, odvjetnica Zolaka, potvrdila je da se radi o ročištu na kojem će Tužiteljstvo BiH predložiti mjere zabrane za Zolaka, kao jednog od osumnjičenih u aferi “Respiratori” teškoj 10,5 milijuna maraka.

Bild.baKomentari

Next Post

Papa čestitao Puljiću 50. godišnjicu svećeničkog ređenja

Pon lip 29 , 2020
Papa Franjo uputio je čestitku kardinalu Vinku Puljiću u povodu zlatnog jubileja – 50 godina od njegova svećeničkog ređenja, na Petrovdan 1969. godine. – Našemu časnom bratu uzoritom gospodinu kardinalu Vinku Puljiću, vrhbosanskom nadbiskupu metropoliti, koji će proslaviti zlatni jubilej svećeničkoga ređenja na svetkovinu apostola Petra i Pavla, od srca […]