Policija žešće nastradala na prosvjedu protiv epidemioloških mjera

Izvor: Hina

Policija

Policija precizira da je troje policajaca završilo u bolnici te da je tijekom današnjih prosvjeda privedeno 133 ljudi, prenosi Bild.ba.

Najmanje 45 policajaca ozlijeđeno je na današnjem skupu u Berlinu na kojem se, između ostalih, okupilo i više tisuća prosvjednika koji traže ukidanje restriktivnih mjera uvedenih radi suzbijanja koronavirusa, objavila je danas policija.

Policij precizira da je troje policajaca završilo u bolnici te da je tijekom današnjih prosvjeda privedeno 133 ljudi.

Na “šarolikom” skupu u Berlinu okupilo se oko 20.000 ljudi, a među njima su bili “slobodni mislioci”, zagovornici teorija zavjere, protivnici cijepljenja ili pak ekstremni desničari, priopćeno je iz policije.

Policija ih je počela rastjerivati kasno popodne, no više stotina ih je ostalo do kasno u noć, okupljeni kod Brandenburških vrata.

Policija je podigla tužbu protiv organizatora zbog nepoštivanja propisanih epidemioloških mjera.

Policija kaže da je rasporedila 1100 pripadnika čuvara reda da nadgledaju događaj te da rastjeraju mnoštvo.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn kritizirao je okupljene na prosvjedu jer se nisu držali zdravstvenih propisa, naglasivši uz to da imaju pravo prosvjedovati.

U Njemačkoj je ukupno preko 211.000 zaraženih i 9.148 umrlih od koronavirusa.

Bild.baKomentari

Next Post

Katalonci se izjašnjavali o neovisnosti, većina je protiv

Ned kol 2 , 2020
Oko 42 posto stanovnika Katalonije želi državu neovisnu o Španjolskoj dok ih 50,5 posto to ne želi, pokazala je anketa katalonskog centra za ispitivanje javnog mišljenja Centre d’Estudis d’Opinió (CEO).