Potražnja za Neumom ne jenjava, rezervacije stalno pristižu

Izvor: Avaz

Iako Neum danas nije dupke pun, kao tijekom proteklog vikenda, turistički radnici ipak zadovoljno trljaju ruke.

– Danas je nešto manje gostiju nego je to bilo za vikend, ali je činjenica da je potražnja dosta velika. S obzirom na to koji je period, jako smo zadovoljni. Dakle, brojni upiti pristižu, rezervacije isto tako i ne mislim da će odluka vlasti Republike Hrvatske o otvaranju granica s BiH nešto bitno utjecati na trenutnu situaciju – kaže za Avaz Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma.

Krešić ističe da ga raduje to što su brojni bh. građani po prvi put posjetili Neum.

– Eto, dogodilo se to da su nam brojni gosti kazali kako nikada u životu nisu bili u Neumu i da su ostali ugodno iznenađeni. U Neum nisu dolazili jer je vladala atmosfera da puno ljepših mjesta ima u Dalmaciji. Drago nam je, stoga, da su se uvjerili u to da je Neum prekrasno turističko mjesto, sa odličnim smještajem i uslugom i brojnim zanimljivim sadržajima – rekao je Krešić.

Bild.baKomentari

Next Post

Novi podaci: U Sarajevu 31 novi slučaj zaraze

Pon lip 29 , 2020
U večernjim satima na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 276 uzoraka na koronavirus. U Sarajevu je 31 osoba novozaražena, dok je u Zenici, Olovu, Goraždu, Žepču i Visokom po jedna. Ova informacija je potvrđena s KCUS-a. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirana je 21 osoba, sve […]
HNŽ Korona