Povećan broj zaražene djece u BiH, ali razlog nije škola

Izvor: Mediji

“U rujnu među djecom do pet godina potvrđeno 19 slučajeva, od šest do 14 godina 93 slučaja, a među djecom od 15 do 19 godina 90 slučajeva.”

U Republici Srpskoj od početka rujna povećan je broj djece školskog uzrasta koja su pozitivna na virus korona, kažu u Institutu za javno zdravstvo RS-a.

Epidemiologinja Jela Aćimović rekla je da je u rujnu među djecom do pet godina potvrđeno 19 slučajeva, od šest do 14 godina 93 slučaja, a među djecom od 15 do 19 godina 90 slučajeva.

Aćimovićeva je rekla na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da do porasta broja oboljele djece nije došlo zbog prijenosa virusa u školi, već u zajednici.

– Najveći broj djece koja su oboljela je zaraženo u obitelji, a imamo ih i u nekim drugim vidovima kontakta kao što su treninzi. Međutim, u školama je najmanje do sada bilo prijenosa – rekla je Aćimović.

Bild.baKomentari

Next Post

U Zagrebu nigdje zastave BiH; Turković tvrdi da je bila, ali jako mala

Uto ruj 29 , 2020
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH bila je danas u Novom Gradu gdje je održan sastanak o problemu Trgovske gore. Ministrica Turković bila je sinoć i u Zagrebu gdje su se Dragan Čović i Bakir Izetbegović sastali sa Andrejem Plenkovićem, premijerom Hrvatske. Mnogi su se pitali zašto se na fotografijama […]