Poznata lokacija gdje će Lidl otvoriti prvi market u BiH

Osim Živinica, Lidl bi u skorijem periodu trebao otvoriti objekte i u drugim dijelovima BiH, ali za sada nisu poznate ni točne lokacije, ali ni termin otvaranja.

Već nekoliko godina govori se o dolasku njemačke kompanije Lidl na teritorij Bosne i Hercegovine.

Ta priča se ove godine počela ostvarivati, nakon što je izaslanstvo Lidla odlučilo da će za početak otvoriti markete u tri grada u Bosni i Hercegovini, objavio je portal Akta.ba.

Kada su u pitanju Živinice, nedavno je gradonačelnik Samir Kamenjaković, za medije potvrdio da će u ovom gradu biti otvorena dva Lidla i to jedan uz magistralni put, a drugi u centru.

Tuzlainfo saznaje kako bi Lidl koji treba biti otvoren u centru, trebao biti lociran na kompleksu Tvornice namještaja Konjuh.

“Regulacijskim planom Grada Živinice, na mjestu gdje je kompleks Tvornice namještaja Konjuh, gradit će se stambeno-poslovni kompleks. Taj lokalitet pogodan je i odgovara kriterijima kompanije Lidl jer posjeduje preko 10 duluma prostora što je jedan od uvjeta da bi Lidl određenu lokaciju uzeo u razmatranje“, rekao je Kamenjaković.

Također, jedan od uvjeta da bi Lidl u nekom mjestu otvorio svoj objekt je i da taj grad ima minimlano 30.000 stanovnika, a i važno je da je njegova zemljopisna pozicija takva, da je povezan sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja, piše Akta.ba.

Osim Živinica, Lidl bi u skorijem periodu trebao otvoriti objekte i u drugim dijelovima BiH, ali za sada nisu poznate ni točne lokacije, ali ni termin otvaranja. Najavljeno je otvaranje i u Sarajevu.

Lokacija je u planu nekoliko u glavnog gradu BiH, ali točna još nije objavljena.

Bild.ba

Previous articleIzraelci napali rampe za lansiranje raketa u Libanonu
Next articlePetritsch: Inzkova odluka pobjeda za Dodika