Poznato je kako do plaće u ZHŽ-u za pogođene pandemijom koronavirusa

U Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ) od sutra kreće primjena Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Na službenim stranicama Ministarstva gospodarstva ove županije ujutro će biti objavljen javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine.

Pravo korištenja ovih financijskih sredstava imaju pravne i fizičke osobe kojima je mjerama Stožera Civilne zaštite ZHŽ-a onemogućen rad u proteklom periodu, a zadržali su radnike.

Kako bi ostvarili pravo na financijska sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine trebaju dostaviti uredno popunjen Zahtjev u utvrđenom roku, biti registrirani u ZHŽ (sa sjedištem u Županiji za zaposlenike koji su prijavljeni s mjestom rada na području Županije i poslovne jedinice drugih subjekata za zaposlenike koji su prijavljeni s mjestom rada na području Županije), te dostaviti Obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta sa šifrom djelatnosti pravnih i fizičkih osoba prema vrsti djelatnosti i uvjetima koji su pobrojani na listi u prilogu Javnog poziva.

Natječaj ostaje otvoren deset dana, a svi korisnici poticaja razvoja gospodarstva u ZHŽ obvezni su sredstva koristiti namjenski i dostaviti Ministarstvu izvješće o utrošku sredstava s dokumentacijom na propisanom Obrascu najkasnije u roku do osam dana od dana uplate sredstava.

Prema riječima dopredsjednika Vlade i ministra financija Tonija Kraljevića sredstva za isplatu su osigurana u županijskom proračunu, te će se s isplatom krenuti odmah po završetku zaprimanja prijava.

Vlada ZHŽ je prva u Federaciji BiH Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa donijela mjere za pomoć gospodarstvenicima i očuvanje radnih mjesta u privatnom sektoru.

Bild.baKomentari

Next Post

SDA nastavlja radikalno: Opet govore Hrvatima za koga (ne) smiju moliti

Sri svi 13 , 2020
Dodaju da je činjenica da je misa u Sarajevu dio istog tog programa, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Počasnog blajburškog voda, a u kojem čak i predsjednik Hrvatske odbija sudjelovat