Predsjednik Milanović će oduševiti bh. Hrvate ovim potezom

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, ovim potezom bi mogao oduševiti Hrvate u Bosni i Hercegovini, piše portal Bild.ba.

BILD.BA | 11. STUDENOG 2020. | 21:18Predsjednik Milanović

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, ovim potezom bi mogao oduševiti Hrvate u Bosni i Hercegovini, piše portal Bild.ba.

Predsjednik Milanović, naime, na svojim je službenim stranicama objavio novi poziv premijeru Plenkoviću oko sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

- Budući da predsjednik Vlade RH Andrej Plenković još uvijek nije odgovorio na prijedlog Predsjednika Republike za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost od 20. listopada, predsjednik Republike Zoran Milanović uputio je danas ponovo dopis predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću u kojemu predlaže sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost i predlaže pitanja o kojima bi se raspravljalo i odlučivalo na sjednici VNS-a, a sve sukladno čl. 4. st. 3. Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH - stoji na službenim stranicama PRH.

Na sjednici bi se trebalo rasrpavljati o okupno pet točaka, a bh. Hrvatima najzanimljivija bi mogla biti treća točka Milanovićevog prijedloga.

"Sustavno kršenje Daytonskog sporazuma na štetu hrvatskog naroda u Federaciji Bosne i Hercegovine" naziv je treće točke koja bi trebala biti razmatrana na sastanku.

Nastavak je ovo aktivne politike Milanovića prema bh. Hrvatima koja je krenula odlikovanje HVO postrojbi koje su sudjelovale u Oluji.

Nekoliko puta nakon toga, predsjednik Milanović je otvoreno ponovio svoje stavove o bh. Hrvatima, neravnopravnosti tog naroda u BiH i kršenju principa konstitutivnsti.

Iz stranaka s adresom u Sarajevu takve su Milanovićeve izjave osuđivane, a oštro su reagirali svi bošnjački političari - od Komšića do Izetbegovića.

Nakon što se s Miloradom Dodikom sastao u Zagrebu, Milanović je dodatno uzburkao duhove sarajevske političke čaršije.

Ovaj, najnoviji Milanovićev potez, pokazetelj je da će hrvatski predsjednik ostati aktivan po pitanju položaja bh. Hrvata.

https://twitter.com/crnjac99/status/1323628877005135873

Bild.baOcjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.