Ručak gotov u 10 minuta: Isprobajte umak za tjesteninu koji se ne kuha

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji.

BILD.BA | 2. SRPNJA 2020. | 17:27



Ručak

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da ni apetit za ručak nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake - jela koja su brzo gotova.

Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se!

Sastojci koji su vam potrebni:

  • Pola kile narezanih rajčica srednje veličine
  • Pola šalice maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 konzerve tune u ulju
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka
  • 1 žličica vinskog octa
  • Sol
  • Tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

Priprema:

U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za kasnije. Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinovog ulja.

Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana.

Bild.ba



Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.