Sebija o nabavci respiratora pričala sa susjedima i frizerkom, Fadila zaboravila

Na današnjem suđenju u predmetu “Respiratori” svjedoči direktorica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Sebija Izetbegović, koja odgovara na pitanja u vezi s događajima iz ožujka prošle godine.

Između ostalog, tužitelj Tužiteljstva BiH je pitao direktoricu KCSS-a je li imala kontakte s premijerom FBiH Fadilom Novalićem, direktorom FUCZ-a Fahrudinom Solakom ili bilo kojim službenikom Vlade Federacije BiH u fazi nabave respiratora.

“Ne sjećam se da sam razgovarala s premijerom, ali znam da sam tada razgovarala sa svakim živim o tome da nam trebaju respiratori, i sa susjedima i sa svojom frizerkom, jer smo u susjedstvu imali Bergamo”, kazala je.

Ponovila je kako se ne sjeća da je konkretno kontaktirala premijera da bilo što traži.

“Ja se ne sjećam. Nisam razgovarala ni s direktorom FUCZ-a, ni sa službenicima u Vladi FBiH”, rekla je.

“Razgovarala sam s doktoricom Marinom Berom iz Federalnog ministarstva zdravstva, koja mi je rekla da će uputiti hitan zahtjev da se KCSS izjasni o potrebama”, dodala je.

Izetbegović je ranije kazala kako KCSS nije započeo nabave pozivajući se na član 10 o javnim nabavama s obzirom na to da joj nije bilo jasno objašnjenje direktora Agencije za javne nabave Đenana Salčina na proširenoj sjednici Vlade FBiH 16. ožujka prošle godine.

Zbog nabave 100 respiratora u vrijednosti od 10,5 milijuna KM podignuta je optužnica protiv premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića, federalne ministrice financija Jelke Milićević, direktora “Srebrene maline” Fikreta Hodžića i tadašnjeg direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka.

Bild.ba

Previous articleGoran Bogdan obukao haljinu i pružio podršku silovanoj glumici
Next articleAmerički analitičar: “Hrvatsko pitanje na izborima 2022. odredit će sudbinu BiH”