Shrvana majka: ‘Nazvao me prije leta i rekao da izađem na terasu jer će letjeti iznad kuće’

U zrakoplovnoj nesreći u Srbiji poginula su dva vojna pilota. Iako su drugog tražili u nadi da se katapultirao iz aviona i preživio, oko 14 sati su pronašli njegovo tijelo.

Pola sata prije leta Zvonko me nazvao i rekao mi da izađem na terasu jer će letjeti iznad naših kuća, ispričala je majka jednog od poginulih pilota, Zvonka Vasiljevića, čiji se avion srušio u petak ujutro u selu Brasina kod Malog Zvornika. 

Čekala sam ga “kao ozeblo sunce”, on je naš ponos i dika u svakom smislu, i kao dijete, i kao čovjek, i kao pilot. Što se u međuvremenu dogodilo, ne znam – ispričala je majka, prenosi Kurir

Otac Dragan ispričao je da mu je Zvonko puno puta govorio kako nikada, ni pod koju cijenu, ne bi ostavio nekoga u avionu, a da se on katapultira.

– Nikada, naglašavao je, ne bi to učinio. Siguran sam da to ni sada nije učinio jer ga krasi snažan moral i profesionalnost – poručio je Dragan. 

Drugi pilot se navodno katapultirao iz aviona, i iako je postojala nada da je preživio, službe su pronašle njegovo tijelo oko 14 sati. 

Bild.baKomentari

Next Post

Narančasto upozorenje za područje Hercegovine, očekuju se obilne padaline

Pet ruj 25 , 2020
Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i hercegovine izdao je narančasto upozorenje za područje Hercegovine zbog očekivanih intenzivnih padalina.