Sladoled kao hladno oružje u borbi s ljetnim vrućinama

Sladoled kao hladno oružje u borbi s ljetnim vrućinama

Sladoled

Sladoled je u vrelim danima dobro hladno oružje. Za osvježenje u ljetnim danima svakako dobro dođe omiljena ledana poslastica koju svi vole.

Upravo danas obilježava se svjetski dan sladoleda. Ova slastica datira iz daleke prošlosti a masovna proizvodnja počela je u 19. stoljeću pojavom prvog stroja za pravljenje sladoleda.

Prigodom svjetskog dana sladoleda, u jednom od sarajevskih tržnih centara organiziran je ice cream party, piše BHRT.

“Zabavu smo napravili, generalno, za dječicu, ali i one većeg uzrasta. Ona se sastoji od takmičarskog dijela gdje djeca imaju priliku da osvoje jako vrijedne nagrade. Imamo posebno i kreativni dio, imamo edukativne radionice”, kaže Vildana Žuga iz jedne marketinške agencije.

“Danas u Sarajevu vršimo prezentaciju svog sladoleda, a ujedno i puštamo svoj sladoled u prodaju. Tri, četiri vrste sldoleda koje se ne mogu naći na tržištu države. To je black hawai, java banana, orange cake, jedna specijalna vrsta biskvita”, rekao je Faris Dželilović, proizvođač sladoleda.

Ledena slastica konzumira se diljem svijeta bez obzira na godišnje doba. Ipak, najveće osvježenje je u vrućim ljetnim danima, a posebnu raduje najmlađe.

U sladoledu, tradicionalno, najviše uživaju najmlađi. Evo što kažu.

Bild.ba

BiH Izbor urednika Vijesti