Šok u SDP-u: Prerano je govoriti o Bernardićevoj ostavci

Izvor: Direktno.hr

Foto: Nova TV

Prve izlazne ankete objavljene u 19 sati pokazuju da Restart koalicija osvaja tek 44 mandata, 17 mandata manje od HDZ-a. 

Predsjednik središnjeg odbora SDP-a Branko Grčić komentirao je izlazne ankete:

Ako ovako bude, onda je to zaista loš rezultat. Očekivali smo u najmanju ruku nekakav egal, a ovo u najmanju ruku ide u korist HDZ-a. Velikih pomjeranja ne bi trebalo biti, barem je to iskustvo izlaznih anketa”, kazao je Grčić.

“Moje najveće iznenađenje je da ljudi jednostavno nisu uvažili ono što smo govorili ovih tjedana i mjesecima o tome koliko loše u nekim segmentima ova Vlada radi i koliko je bilo nepodopština s ministrima i u samoj Vladi. Izlaznost je relativno mala, to je svakako utjecalo i to odgovara HDZ-u”, pojasnio je SDP-ovac.

Na pitanje smatra li da je koalicija pod vodstvom stranke Možemo utjecala na ove šokantne rezultate za SDP, Grčić je kazao:

Čestitam ljudima iz grupacije Možemo ako je to rezultat koji će na kraju postići. Definitivno da je broj mandata koji je SDP osvojio prije svega zbog činjenice da je grupacija Možemo osvojila veliki broj mandata u odnosu na ono što su očekivali”.

Hoće li predsjednik SDP-a dati ostavku?

“Prerano je o tome govoriti, pričekat ćemo na službene rezultate, a onda ćemo sutra, prekosutra i u narednim danima praviti analize i procjeniti kako dalje. Kako će se formirati Vlada i to je vrlo neizvjesno”, rekao je Grčić.

Bild.baKomentari

Next Post

Domovinski pokret: Imaju 16 mandata, neki su sretni, neki nervozni: "HDZ će pasti"

Ned srp 5 , 2020
Vesna Vučemilović, sestra Miroslava Škore rekla je kako su izuzetno zadovoljni ovim rezultatima.