Šoljić: Samo osoba bez obraza može negirati zločine Armije BiH i kazati da je Komšić branio čast Hrvata

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg Bosne Vladimir Šoljić osvrnuo se na intervju Bakira Izetbegovića za portal Faktor.

Reći da je Željko Komšić branio čast mnogih Hrvata, jer se borio u redovima Armije BiH, koja je dosljedno branila BiH i njenu multietničnost, zaustavljala zločine i osvete, kao što je to učinio Bakir Izetbegović – može samo osoba bez časti i obraza, kazao je za Hrvatski Medijski Servis Šoljić.

Za Izetbegovića je braniti čast naroda, boriti se u Vojsci koja ubija tvoje sunarodnjake, pali im kuće, zatvara u logore. Stotine hrvatskih civila ubijene su na svirep način od strane tzv. Armije RBiH na brojnim stratištima od Grabovice, Doljana, Stipića livada, Uzdola, Trusine, Križančeva sela, Buhinih kuća,…

S prostora pod nadzorom ARBiH prognano je ili izbjeglo iz svojih domova 170.000 Hrvata. Hrvati su mučeni i ubijani u više od 330 logora pod nadzorom te vojske. Zar je to borba za multietničnost, zaustavljanje zločina. Negirati te evidentne stravične ratne zločine ARBiH nad Hrvatima, kao što to čini Izetbegović je sramotno, kazao je Šoljić, te nastavio:

A reći da je Komšić boreći se u takvoj Vojsci branio čast Hrvata je drska provokacija, kakvu može izreći samo osoba bez časti i obraza.

Bild.baKomentari

Next Post

Putin pozvao SAD na suradnju u oblasti kibernetičke sigurnosti

Pet ruj 25 , 2020
Putin je također predložio postizanje zajedničkog sporazuma između vlada kako bi se spriječili nesporazumi i problemi na polju informacija.