Ante Žižić uskoro će u Euroligu: Obući će dres madridskog Reala

Ante Žižić uskoro će u Euroligu: Obući će dres madridskog Reala

Ante Žižić
Ante Žižić

Hrvatski centar Ante Žižić vraća se u Euroligu. Bivši igrač Darussafaka igrao je ove sezone treću sezonu u NBA-u u dresu Cleveland Cavaliersa.

U samo 22 odigrane utakmice u ovoj trećoj sezoni imao je 4,4 poena po utakmici i tri skoka po utakmici.

Neće biti više dio NBA i odlučio je vratiti se u Europu. Potpisat će za Real Madrid, prenosi novinar Chema de Lucas. Žižić je na draftu 2016. izabran kao ukupno 23. od strane Boston Celticsa.

Ali odmah je razmijenjen u Cleveland Cavalierse. U NBA-u Ante je odigrao 113 utakmica, a 27 puta bio je starter. Prosjek u karijeri mu je bio šest poena i 3,9 skokova.

Najbolja sezona bila mu je 2018.-19., kada je i igrao najviše. U 59 odigranih utakmica i 25 utakmica kao starter imao je 7,8 poena po utakmici, 5,4 skokova. Ali nažalost u novoj sezoni nije se mogao izboriti za bolju minutažu i tako će svoju karijeru nastaviti u Europi.

Za Darussafaku je igrao u 2016.-17. Tada je u 20 utakmica imao devet poena u prosjeku u Euroligi. Imao je i 6,7 skokova.

U Realu će također biti u kvalitetnom okruženju tako da uz veći broj prilika sigurno može ostvariti odličnu karijeru u toj momčadi, piše HMS.

Bild.ba