Baš pred ključnu utakmicu sa Srbijom, hrvatska repezentacija u problemima…

Horvat nema puno vremena i mora brzo reagirati.

Sve do 46. minute protiv Francuske ambicije hrvatske rukometne reprezentacije stajale su više nego dobro. Olimpijski prvaci protiv hrvatske mladosti imali su samo dva razlike i postajali su sve nervozniji. A onda su na scenu stupili češki suci. Dva uzastopna isključenja te plavi karton Davidu Mandiću nakon svega nekoliko sekundi.

Francuzi su otišli na nedostižnu prednost, a disciplinska komisija EHF-a kaznila je Mandića s jednom utakmicom suspenzije, što znači da neće moći nastupiti protiv Srbije u subotu navečer.

Bez Duvnjaka i Mandića raspala se obrana 5-1

Izostankom Duvnjaka zbog pozitivnog testa te Mandića zbog suspenzije raspala se već nekoliko godina uigravana hrvatska 5-1 obrana. Marko Mamić, jedan od najboljih obrambenih igrača Bundeslige, zbog istog je razloga otpao u samo predvečerje Eura, a da nevolja nikad ne dolazi sama, dokaz je i pozitivan test Leona Šušnje nešto više od 24 sata prije ključnog dvoboja za prolaz skupine protiv Srbije.

I prije početka turnira Hrvatska je bila u velikim problemima zbog neigranja ključnih igrača, poput Duvnjaka, Cindrića, pa i Marića, a Horvat je sad u situaciji da u kadru nema ni jednog čovjeka koji može biti središnji igrač obrane, odnosno ostao je bez ijednog igrača za kojeg možemo reći da je obrambeni specijalac.


Probuđena Srbija prijeti, Španjolac Girona razdrmao je reprezentaciju koja je godinama, iako prepuna sjajnih pojedinaca, tavorila u prosječnosti zbog kroničnog nedostatka timskog duha i homogenosti. Srbija je dobra, Srbija je opasna, to su u kvalifikacijama osjetili dva puta Francuzi, a jučer i Ukrajinci, koji su doživjeli pravi debakl.

Horvat mora za 24 sata izmisliti novog ministra obrane

Pobjeda protiv Srbije je imperativ, poraz Hrvatsku izbacuje iz daljnjeg natjecanja, a Horvat ima samo 24 sata da smisli kako ni iz čega napraviti nešto. Odnosno, kako za jedan dan pronaći obranu koja može zaustaviti Srbiju.

Zvonimir Srna je i jučer pokazao da u nekim trenucima može odigrati prednjeg, no, pravi problem je što Horvat u svlačionici nema ni jednog igrača kome se može tepati da je ”ministar obrane”. Horvatu nedostaje profil igrača Metličića, Goluže, Špoljarića, Gojuna ili Muse.

Izbornik nema puno vremena i morat će brzo reagirati. Marin Šipić je u napadu jedan od talentiranijih svjetskih pivota, no u obrani je praktički neupotrebljiv. Izostankom Šušnje, Horvat je ostao na poziciji kružnog igrača samo na debitantu Nikoli Grahovcu i teško je za očekivati da jedan klinac bez ikakvog iskustva može na svojim leđima iznijeti čitav teret obrane.

Halil Jaganjac može uskočiti kao jedan od dva središnja halfa u 6-0 obrani, no šteta je njegov napadački talent trošiti na poziciji koja mu nije prirodna. Izgubili bismo potentnog šutera koji nam ionako kronično nedostaju, a dobili bismo prosječnog obrambenog igrača.

Horvat nema puno vremena i mora brzo reagirati. Nije nemoguće da poziv stigne Željku Musi, koji i dalje dobro igra u PPD Zagrebu, a alternacije su još i Ilija Brozović iz Hannovera te Krešimir Kozina iz Göppingena.

Ili će se morati skinuti sportski direktor reprezentacije Igor Vori.

 

Previous articleOdluka je pala: Evo gdje Kramarić nastavlja karijeru
Next articleInstagram najavio super novitet koji mnogi jedva čekaju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments