Bild: Završni turnir nogometne Lige prvaka u Lisabonu

Bild: Završni turnir nogometne Lige prvaka u Lisabonu

Foto: UEFA

Završni turnir ovogodišnje produžene sezone nogometne Lige prvaka igrat će se u Lisabonu, objavio je njemački list Bild.

List navodi da će glavni grad Portugala dobiti prednost nad njemačkim Frankfurtom, dok Moskva, zbog  pandemije novog  koronavirusa u Rusiji, nije pravi konkurent.  

Sva tri grada, odnosno države, postali su kandidati za organizaciju turnira, nakon što je turski Istanbul, koji je trebao biti domaćin samo finalne utakmice koja se po prvobitnom programu trebala igrati karajem svibnja, otkazao mini turnir zbog financijskih problema.

Kako navodi  Bild, UEFA je prije zasjedanja 17. lipnja, kada će odlučiti o konačnom obliku završetka Lige prvaka, već dala prednost Portugalcima. Glavni razlozi su  bili da u natjecanju nema ni jednog portugalskog  kluba, a pored toga portugalska prijestolnica ima odgovarajuće nogometne objekte, kao i stabilnu zdravstvenu sliku u državi nakon pandemije novoga koronavirusa. 

Kao jedan od glavnih uvjeta, koji UEFA zahtijeva pri dodjeli turnira, Bild navodi dovoljan broj odgovarajućih nogometnih stadiona. Susreti završnice igrat će se na četiri stadiona, koji se moraju nalaziti u krugu od 100 kilometara.

Prema pisanju lista, u Frankfurtu se nadaju da će, nakon  razočarenja što će ostati bez turnira, dobiti ‘utješnu nagradu’ – organizaciju odlučujućeg dijela natjecanja u Europskoj ligi.

Bild.ba