Charlie Hebdo objavio karikaturu Đokovića s mrtvačkim sandukom i nekoliko jezivih poruka

Charlie Hebdo je objavio tekst za Đokovića i nekoliko brutalnih poruka u karikaturi.

Kontroverzni francuski satirični magazin Charlie Hebdo objavio je niz karikatura Novaka Đokovića zbog velikog diplomatsko-sportskog skandala u kojem je srbijanskom tenisaču ponovno ukinuta viza za Australiju.

Ministar za imigracijska pitanja Alex Hawke iskoristio je svoje pravo i danas je ukinuo vizu Đokoviću za Australiju, ali je stopirana njegova deportacija i nakon žalbe i dalje se nada sudjelovanju na prvom Grand Slam turniru u sezoni.

Tim povodom Charlie Hebdo je objavio tekst za Đokovića i nekoliko brutalnih poruka u karikaturi.

“Nazočimo li budućoj diplomatskoj krizi između Srbije, iz koje dolazi Đoković i Australije? Tenisač, koji vjeruje da je nedodirljiv, otišao je u Australiju da igra turnir, ali bez da je kompletirao proces cijepljenja i njegova viza završila je u smeću, pa je tako sada usamljen u hotelu čekajući moguće protjerivanje iz zemlje. Dođi u Francusku Đoko, pa ćeš naći svoju sreću tamo gdje su naši antivakseri”, stoji u poruci Charlie Hebdoa.

Na slikama se nalazi nekoliko jezivih poruka. Na jednoj se Đoković brani od cjepiva, a na posljednjoj srbijanskog tenisača zovu u Francusku kako bi završio gdje i tamošnji antivakseri. Uz pogrebne sanduke gdje piše “nije cijepljen”, aludira se na šljaku Roland Garrosa.


Podsjetimo, Charlie Hebdo našao se na meti terorističkog napada 7. siječnja 2015. godine nakon karikatura na račun proroka Muhameda.

SOURCEBild.ba
Previous articleVarhelyi: U FBiH postoje pitanja koja nisu specifična za kontekst RS, ali ih treba konačno riješiti
Next articleLavrov o američkim sankcijama: Budite uvjereni da smo i mi spremni na sve
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments