Ćiro: “Dalić se molio više od mene, zato je uspješniji”

Miroslav Ćiro Blažević, poznati trener i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ovih dana se bavi promocijom filma o sebi.

Uradak je djelo sportskog komentatora Sabahudina Topalbećirevića iz Bosne i Hercegovine.

U gostovanju za Dnevnik Nove TV Ćiro je iznio i svoja razmišljanja o trenutnom stanju u domaćem nogometu, prenosi Index.

“Dalić je naš najuspješniji izbornik”

Na početku se osvrnuo na svoje zdravstvene probleme: “Uvijek se lijepo sjetiti Francuske. Svatko ima teških razdoblja u životu. Meni kada je teško sam sebi kažem: ‘Što ti je blento, bio si treći na svijetu. Iako je meni najdraža 1982. i naslov prvaka s Dinamom, ali SP je puno značajnije, promovirali smo našu mladu državu. Bili smo treći na planetu, a Šuker je izašao s planeta.”


Nakon toga je i pohvalio Zlatka Dalića.

“Dalić je najuspješniji izbornik, treći put je odveo Hrvatsku na veliko natjecanje. Napravio je neophodne poteze. Čujem se s njim, ali nikada mu ništa ne sugeriram. Samo neka radi po svom, onako kako on želi. Nije mu bilo lako, malo koji je trener u stanju napraviti rezultat kada se radi smjena generacije. U šali kažem: molio se više od mene i zato je uspješniji”, dodao je Ćiro.

“Dinamo će biti prvak. Petković nije glavni igrač”

Na kraju je dao i prognozu tko će uzeti nikad neizvjesniji HNL. “Prvak će biti Dinamo, ali samo ako trener odluči da ne treba mijenjati glavnog igrača.”

Nakon što je upitan radi li se o Petkoviću, jasno je odgovorio: “Ma kakvi, Oršić je taj. On može živjeti samo na onom povijesnom golu, on igra najmodernijeg bočnog igrača od svih koje sam tamo vidio, a onda ga on zamijeni na pravdi Boga. Ako treneru ta kvaliteta nedostaje, ako ne zna koga treba promijeniti, onda Dinamo neće biti prvak.“

Previous articleTurska lira tone sve dublje
Next articleJoš jedan veliki infrastrukturni projekt u Hercegovini se privodi kraju: Očekuju završetak radova na vrijeme!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments