Dalić: Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika, ali imamo i mi svoje kvalitete

Dalić: Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika, ali imamo i mi svoje kvalitete

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić po saznanju kako će u osmini finala EURA suparnik “vatrenih” biti Španjolska izjavio je kako će biti vrlo teško doći do pobjede u ponedjeljak u Kopenhagenu.

“Čeka nas jedan od najtežih mogućih protivnika u drugoj fazi natjecanja. Kudikamo lakše bi bilo sa Šveđanima, ali što je – tu je. Španjolska je danas pokazala svoju kvalitetu pobijedivši s 5:0.

To je mlada, brza, energična momčad, njihova se igra bazira na visokom presingu, na puno motorike, puno ulazaka u kazneni prostor i trebat ćemo biti stvarno jako dobri da im se suprotstavimo.

Međutim, imamo i mi svoje kvalitete, neće niti njima biti lako. Znam da će biti utakmica velikog naboja, velikog pritiska, mi možemo igrati s njima što smo pokazali i u drugoj utakmici u Ligi nacija, ali sada je to potpuno druga momčad.

Prve dvije utakmice u skupini jesu odigrali neodlučeno, ali su stvorili veliki broj šansi. Morat ćemo odgovoriti na njihov presing, morat ćemo imati kontrolu lopte i nametnuti svoj stil igre”, izjavio je Dalić, prenosi Direktno.hr.

Bild.ba