Dalić emotivno: Ovo mi je bio jedan od najboljih sportskih trenutaka u životu

''Svaka utakmica koju vodim kao izbornik za mene je svetinja"

Foto: Sport klub

Ni jaka kiša, niti ruski bunker nisu uspjeli zaustaviti hrvatsku reprezentaciju na putu prema plasmanu na SP 2022.

U fantastičnoj atmosferi pred 30 tisuća gledatelja Hrvatska je na Poljudu pobijedila Rusiju sa 1:0 ostvarivši ključnu pobjedu na putu prema Kataru.

Zlatko Dalić je postao najbolji hrvatski izbornik u povijesti, odveo je Vatrene na treće veliko natjecanje u njegovoj eri.

”Čestitao bih igračima, ne samo ovima danas, zahvalio bih se stožeru, bili su od velike pomoći. Hvala HNS-u na podršci, bivšem i sadašnjem predsjedniku Saveza i od srca svim hrvatskim navijačima, bili su u Osijeku po kiši, u Kopenhagenu kada je bila korona, danas, puno nam znače.


Suze? Laknulo nam je, sretan sam i ponosan, zahvalan sam narodu, pratio nas je i bodrio, nisam baš da plačem, ali ovo mi je bio jedan od najboljih sportskih trenutaka u životu”, rekao je Dalić pa dodao:

”Taj Euro nije bilo razočarenje, izgubili smo od Španjolaca u produžecima, ja sam se osobno posložio jer ja nisam bio na razini, igrači su ti koji su sve preokrenuli, oni su vjerovali, a naša vjera je ogromna, sve je njihova zasluga.

Riješili smo neke kritične pozicije, imamo širok izbor igrača, imamo generaciju za idućih sedam-osam godina. Ali ništa bez ovih starijih, senatora. Imamo vremena do Katara i mi možemo biti samo bolji.”

”Svaka utakmica koju vodim kao izbornik za mene je svetinja, ovo meni puno znači i za mene to nema cijene. Ostanak nakon Rusije je dokaz tome, ovo meni nitko ne može platiti, ovo su najbolje kvalifikacije u povijesti reprezentacije”, istaknuo je Dalić.

SOURCEBild.ba
Previous articleLjudi, idemo na Svjetsko!!!
Next articleKad igra Hrvatska, slažu se čak i Milanović i Plenković. Evo kako su čestitali reprezentativcima
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments