Dalić: Nisam ni Bosanac ni Hercegovac, nego ono “i” između

Dalić je otkrio da još nije odgledao reprizu finala Svjetskog prvenstva s Francuskom 2018.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je opširan intervju za MeridianSportBH u kojemu je pričao o svojim korijenima, Livnu, Hajduku, Varteksu, selektorskim danima i vjeri, a otkrio je i da je odbio bogate ponude iz inozemstva…

Dalić je otvorio dušu pričajući o mnogim pojedinostima iz svog profesionalnog i privatnog života.

Otkrio je da je imao izdašne ponude za odlazak s klupe reprezentacije.

“Imao sam ja sjajnih ponuda. Nakon Svjetskog prvenstva stigao je poziv iz Kine, da sam mogao osigurati pet generacija potomaka. To me nije privlačilo. Ovo što doživljavam u Hrvatskoj i ovdje u Livnu nema cijenu koju netko može platiti. Toliko poštovanja, radost nakon utakmica koje pobijedimo. To me fascinira i veseli i to su moji novci. To je moje bogatstvo. Moje bogatstvo je da me ljudi poštuju, da me svuda lijepo dočekaju i da ja mogu pomoći svakome. Ono drugo, materijalno… Dovoljno mi je ono što imam.”, rekao je Dalić.

Upitan je Dalić je li Bosanac ili Hercegovac, na što je odgovorio:


“Uvijek se vodi ta polemika gdje pripada Livno u Bosni i Hercegovini. Ja bih rekao u ono “i”.”

Dotaknuo se svog igračkog perioda u Hajduku.

“Hajduk mi znači puno jer je bio moja prva stepenica ka životu i svijetu. Ja sam hajdukovac. Moj otac je biciklom kao mladić odlazio gledati utakmice Bilih na Poljudu. U ovom trenutku sam selektor hrvatske reprezentacije i meni je Hrvatska na prvom mjestu, a moje simpatije prema nekim klubovima nemaju veze s poslom.”, rekao je Dalić.

Profilirao se u Varteksu.

“U životu je najvažnije dobiti šansu, a kada ti je netko da, moraš to poštovati. Na tebi je hoćeš li to iskoristiti, kako kažu – ili jesi ili nisi. Meni su to dali Varteks i Varaždin. Taj grad me od prvog trenutka primio kao svog. Varaždin mi je omogućio sve i tamo se zaista osjećam kao kod kuće. Ja sam Livnjak i Varaždinac.”, kaže selektor reprezentacije Hrvatske.

Osvrnuo se na jesen 2017. kada je preuzeo kormilo hrvatske reprezentacije.

“Bila je dosta loša, nezahvalna situacija. Hrvatska je igrala 1:1 s Finskom. Pesimizam, negativa, loši odnosi s navijačima. Generalno, loš trenutak. Meni je pripala ta čast da mi ponude mjesto izbornika, gdje sam mogao reći samo da ili ne. I nisam razmišljao ni sekundu, zna se što znači voditi Hrvatsku. Nisam mislio o lošim stvarima, niti što će biti ako se dogodi poraz. Razmišljao sam pozitivno i vidio svoju priliku. Moja je sreća što sam na sve gledao baš tako. Sada kada sagledam sve, mogu samo reći koliko sam bio hrabar, odlučan, da sam oko sebe sve ljude pokrenuo. Ipak, igrači su bili glavni. Znali su da im je to posljednja prilika i što im donosi pobjeda, a što poraz. Dali smo svi maksimum, jednostavno smo kliknuli i poslije je sve… Poznata priča.”, jasan je Dalić.

Dalić je otkrio da još nije odgledao reprizu finala Svjetskog prvenstva s Francuskom 2018.

“Ne, teško mi je. To je bila najbolja utakmica Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, ali splet okolnosti i dvije situacije u prvom poluvremenu su nas zaista dotukle. Onaj faul koji nije bio, penal koji nije bio… Primili smo dva gola i izgubili finale nezasluženo. Možda smo prvih šest utakmica u Rusiji imali sreće, u finalu nije bila na našoj strani. I tako je u sportu, nogometu, u životu. Teško mi je to pogledati, ipak si bio u finalu, a… Da si postao svjetski prvak, to bi bila povijest. Uvijek se pamte pobjednici. A mi smo tu utakmicu izgubili. Nije mi drag taj meč.”, rekao je Dalić.

SOURCEBild.ba
Previous articleViše od pola direktora sebi povećalo plaće
Next articleAdriana Lima objavila da je trudna, 40-godišnja brazilska manekenka čeka treće dijete
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments