Dan odluke za Vatrene

Dan odluke za Vatrene

Hrvatska nogometna reprezentacija u Glasgowu od 21 sat igra protiv domaćina u izravnom dvoboju za plasman u osminu finala na Europskom prvenstvu. O prvom mjestu u našoj skupini D odlučit će susret Engleska i Češka. Obje utakmice počinju u isto vrijeme.

U sastavu Škotske neće biti Billyja Gilmoura čiji je nalaz na koronavirus – pozitivan. To se neće odraziti na ostatak momčadi iako su u najavama striktna pravila o karanteni cijele momčadi bila višestruko naglašavana.

– Mislim da uvjeti za sve moraju biti isti, oni na žalost nisu isti u ovim trenucima, međutim ja želim da se Gilmour oporavi što prije, da ne bude velikih posljedica i da nitko drugi ne bude pozitivan jer je to najkorektnije i najpoštenije da se sve to riješi na terenu, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, prenosi HRT.

Uoči odlučujućeg susreta, iskusni Ivan Perišić ističe snagu hrvatske momčadi.

– Nismo bili pravi u prve dvije utakmice, trebamo puno bolje igrati, brže trčati i probati se skupiti, nije lako ali uvijek kada je trebalo bili smo pravi tako da nema straha, mislim da će sutra biti skroz jedna druga Hrvatska. Dobro je što će i oni morati ići na pobjedu tako da se nadam da ćemo mi ići dalje.

Hrvatskoj bilo kakva pobjeda protiv Škotske, i bez obzira na ishod utakmice Engleska – Češka, donosi osminu finala Europskog prvenstva.

U slučaju hrvatske pobjede, samo je upitno s koje će pozicije Vatreni u osminu finala, druge ili treće. Jedino je prvo mjesto u skupini nedostižno.

Europeo emisija na Drugome programu HTV-a počinje u 20.05. Nakon utakmice Hrvatska – Škotska slijedi analiza, a snimku dvoboja Engleske i Češke pogledajte od 23.50.

Bild.ba