Dinamo će sam kreće obnoviti Maksimir: Uložit će milijune

Dinamo će sam kreće obnoviti Maksimir: Uložit će milijune

Dinamo je sam započeo sanaciju južne tribine maksimirskog stadiona nakon što je ona poslije razornog potresa označena privremeno neuporabljivom.

Strašan potres, koji je u ožujku ponovno otvorio priču o najvećem spomeniku korupciji u Hrvatskoj, iz pogona je izbacio prvo istočnu, a onda i južnu tribinu i samo je kriza s koronavirusom spasila Dinamo, Zagreb i Hrvatsku daljnje sramote na europskim utakmicama.

Nogomet se i dalje može igrati na Maksimiru, koji je dobio licencu i za europske susrete u ovoj sezoni. U nedjelju će na njemu gostovati Švedska, a u srijedu svjetski prvak Francuska koja će Maksimir zateći u praktički identičnom stanju kakav je bio i prije 20 godina kad su Zidane, Trezeguet i Henry slavili 2:0 u prijateljskoj utakmici, prenosi Index.

HNS od stotina milijuna kuna koje je dobio od SP-a u Rusiji u nijedan stadion nije uložio ni lipe, a Ministarstvo turizma i sporta Gradu Zagrebu za 2020. godinu nije dalo ni kune za “sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja športskih građevina”. Ili ih Grad nije ni tražio. Potpuno je svejedno.

Tako je Dinamo odlučio sam krenuti u sanaciju juga koji je, kao i sve ostale tribine i svi popratni objekti, u vlasništvu Grada Zagreba. Sve građevinske radove plaća Dinamo koji želi osposobiti barem još jednu tribinu za utakmice, a u međuvremenu su kupljene i nove klupe i sjedalice za igrače uz teren te je postavljeno 7500 četvornih metara plave umjetne trave na bivšu atletsku stazu.

Dinamo je u zadnjih godinu dana u objekt koji uopće nije njegov uložio 15 milijuna kuna. Tim novcem obnovio je terene 4 i 7, ugradio je sustav navodnjavanja na teren 3, a na teren na kojem igra juniorska momčad postavlja se tribina s 200 mjesta. Na mjestu sadašnje klupske kuhinje sagradit će se trening-balon koji će se omogućiti nesmetano treniranje u zimskim uvjetima za sve uzraste među kojima je 500 djece i 42 trenera.

Nakon potresa sa sjeverne tribine je također otpalo nekoliko staklenih ploča. Dinamo je za potrebe sigurnosti navijača na utakmicama iznad ulaza na sjevernu tribinu postavio čelične skele koje su štitile navijače da im nešto ne padne na glavu. HNS je nakon svega izdao licencu Maksimiru za igranje i domaćih i europskih utakmica jer je proces licenciranja započeo prije nego što se dogodio potres 22. ožujka, a stadion je zadovoljavao osnovne tehničke kriterije potrebne za dobivanje dozvole.

Bild.ba