Dinamo se oprostio od Lige prvaka

Dinamo se oprostio od Lige prvaka

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su u trećem pretkolu Lige prvaka od mađarskog prvaka Ferencvaroša u Budimpešti s rezultatom 2:1, a kako se igra jedna utakmica, Modri su se tim rezultatom oprostili od Lige prvaka ove godine.

Mađari su poveli na samom otvaranju utakmice u drugoj minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane najspretniji je bio Lovrencsics u pet metara i probio je Livakovića za 1:0.

Obrana Dinama je jako loše reagirala i Mađari su došli do vodstva.

Ipak brzo nakon toga, Dinamo preuzima kontrolu igre što im se isplatilo u 23. minuti. Nakon ubačaja iz kuta koji je izveo Majer, Ademi je skočio i šutirao glavom s prve vratnice, a lopta je pogodila bivšeg igrača Lokomotive Uzunija i ušla je u mrežu za 1:1.

Dinamo je nakon toga napadao, stvarao brojne prigode pred golom Dibusza, ali nikako nisu doći do kapitalnog vodstva.

Mađari su to kaznili u 65. minuti. Uzuni koji je zabio autogol se iskupio na najbolji mogući način za Mađare. Pogriješio je Gvardiol. Mladi stoper Dinama je izašao visoko, lopta ga je preskočila, a Uzuni je izašao sam pred Livakovića i mirno je zabio.

To se pokazao kao konačan rezultat, a Dinamo se s ovim rezultatom oprostio od Lige prvaka. Svoj europski put nastavit će u Play-offu Europske lige.

Bild.ba