Engleski tinejdžer odlučio igrati za Njemačku

Engleski tinejdžer odlučio igrati za Njemačku

Mladi nogometaš minhenskog Bayerna Jamal Musiala odlučio je, nakon razgovora s njemačkim izbornikom Joachimom Loewom, u budućnosti igrati za njemačku reprezentaciju umjesto za Englesku.

Ovaj 17-godišnjak postao je najmlađi engleski strijelac u Ligi prvaka kada je zabio gol za Bayern u utorak u pobjedi 4-1 nad Lazijom u Rimu. Nekoliko sati kasnije objavio je da će igrati za njemačku reprezentaciju.

– Imam srce za Njemačku i srce za Englesku – izjavio je Musiala za njemačku televiziju ARD.

– Razmišljao sam dosta o tome, ali sam na kraju poslušao osjećaj da je dobra odluka igrati za Njemačku.

Musiala, koji je rođen u Stuttgartu, igrao je gotovo cijelu svoju karijeru u Chelseaju od 2011. prije nego je prešao u Bayern 2019. i zato je mogao izabrati igrati i za Englesku.

Također je predstavljao i Njemačku i Englesku u mlađim naraštajima, ali je sada kazao da mu je razgovor s Loewom pomogao da se odluči za Njemačku.

– Imao sam stvarno dobar i otvoren razgovor s Joachimom Loewom. Sreli smo se u Münchenu i jasno mi je pokazao moj put u reprezentaciji – rekao je Musiala dodavši da je i sportski direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff također bio nazočan, prenosi Hina.

Njemačka ovo ljeto nastupa na Europskim prvenstvu koje će se igrati u 12 europskih gradova, a München je jedan od gradova domaćina.

– Igrati na Euru u Münchenu očito je moj san i učinit ću sve da se predstavim s dobrom igrom, dodao je Musiala.

Bild.ba