Evo tko su mogući protivnici Vatrenih na Final Fouru

Bit će ovo treća završnica Lige nacija ukupno, a prethodni osvajači bili su Portugal i Francuska.

Luka Modrić (Foto: Pixsell)

Hrvatska će suparnika na Final Fouru doznati putem ždrijeba. Nizozemska je već osigurala nastup i upravo se ona ističe kao kandidat za domaćinstvo završnice Lige nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija je stigla do novog uspjeha, najvećeg europskog svakako. U konkurenciji kakva jest, plasirati se na završnicu Lige nacija je nevjerojatan pothvat. Četiri mjesta rezervirana samo za najbolje europske reprezentacije, a jedno u rukama hrvatske vrste…

Bit će ovo treća završnica Lige nacija ukupno, a prethodni osvajači bili su Portugal i Francuska. I jedni i drugi su žustro proslavili naslov kao da se radi o Europskom prvenstvu pa je jasno da je Liga nacija kao natjecanje dobila na važnosti. I dobiva sve više.

Nizozemska je završnicu već osigurala. Portugal je vodeća momčad skupine 2. U zadnjem kolu pred svojom publikom mora osvojiti barem bod za plasman na Final Four i. Pobijedi li Španjolska u Portugalu, ona će se naći u završnici.

Mađari senzacionalno vode u skupini 3 gdje su Englezi već ispali. U zadnjem kolu dočekuju Italiju pa je i njima bod dovoljan za prolaz. Talijani će morati slaviti u Budimpešti kako bi se oni plasirali u završnicu.


Hrvatska će suparnika na Final Fouru doznati putem ždrijeba. Protiv koga će igrati? To je skroz otvoreno i ždrijeb će pokazati koga će dobiti. Zemlja domaćin mora posjedovati barem dva stadiona iz četvrte kategorije, s kapacitetom od barem 30 tisuća gledatelja. Bilo bi idealno kada bi se stadioni nalazili u istom gradu, a za sada se kao najveći kandidat ističe Nizozemska.

Završnica će se igrati između 14. i 18. lipnja, a format je takav da se igraju dvije polufinalne, jedna finalna utakmica te susret za treće mjesto, sve po nokaut sustavu.

SOURCEBild.ba
Previous articleIzbornik sijao od sreće: Nema većeg ponosa od naših 25.000 navijača. A što se tiče Brozovića…
Next articleDesnica će vladati Italijom, kažu da je ovo najdesnija vlada od Drugog svjetskog rata
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments