Evo tko sudi odlučujuću utakmicu Hrvatske na Euru

Evo tko sudi odlučujuću utakmicu Hrvatske na Euru

UEFA je odredila službene osobe za utakmicu Hrvatska – Škotska koja se igra u utorak na Hampden Parku u Glasgowu u sklopu trećeg kola skupine D Europskog prvenstva.

Glavni sudac utakmice Hrvatska – Škotska koja se igra u sklopu trećeg kola skupine D Europskog prvenstva bit će iz – Argentine.

Fernando Andres Rapallini delegiran je za glavnog suca, pomagat će mu njegovi sunarodnjaci Juan Pablo Belatti i Diego Yamil Bonfi.

Četvrti sudac bit će Bartosz Frankowski iz Poljske, dok će VAR sudac biti Alejandro Fernandez iz Španjolske.

Ovakav odabir UEFA-e možda jest neobičan, budući da su dosad utakmice Europskog prvenstva sudili isključivo suci iz Europe, ali nije neko veliko iznenađenje. Naime, UEFA je s Južnoameričkom nogometnom federacijom (CONMEBOL) uoči Eura uspostavila program suradnje u sklopu kojeg je argentinska sudačka postava angažirana da sudi utakmice Europskog prvenstva dok je na Copa Americu koja se ovih dana održava u Brazilu poslan španjolski arbitar Jesus Gil Manzano.

Dodajmo kako je Rapallini u drugom kolu Eura sudio utakmicu između Sjeverne Makedonije i Ukrajine koja je završila pobjedom Ukrajinaca 2:1.

Bild.ba