Fantastični Zubčić odvozio prvu vožnju bez greške

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je trećeplasirani nakon prve vožnje petog veleslaloma sezone u švicarskom Adelbodenu.

Zubčić je startao s trećim startnim brojem i odvozio bez većih grešaka u savršenim uvjetima koji su skijaše dočekali u Švicarskoj.

Iako je u cilj ušao negodujući zbog zaostatka za vodećim Alexisom Pinturaultom, do kraja prve vožnje se pokazalo kako je Francuz bez konkurencije.

Zubčić, koji je startao kao treći, za vodećim Francuzom Alexisom Pinturaultom, koji je sjajno iskoristio prvi starti broj, zaostaje 97 stotinki, dok za drugim Švicarcem Marcom Odermattom zaostaje tek jednu stotinku.

Zubčić je danas jedini hrvatski skijaš u Adelbodenu, a u drugoj vožnji će startati kao 28. Podsjetimo, start druge vožnje je u 13:15 uz prijenos na drugom programu HTV-a.

Hrvatski skijaš ove sezone u veleslalomu ima dva postolja i oba su iz Santa Caterine. Tamo je ostvario jednu pobjedu i jedno treće mjesto.

Trenutno je treći u ukupnom poretku veleslaloma s 208 bodova. Spomenuti Odermatt je prvi s 290 bodova, a Pinturault drugi s 240, prenosi Index.

Bild.baKomentari

Next Post

Pad broja novozaraženih u HNŽ-u, dvije osobe preminule u covid bolnici

Pet sij 8 , 2021
U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom posljednja 24 sata preminule su 2 osobe: muškarac iz Mostara rođen 1949. godine i žena iz Posušja rođena 1932. godine.