FIBA izbacila Ruse i Bjeloruse iz svih natjecanja. Sada ne mogu sudjelovati u svim najvećim sportskim događajima u Europi

Rusija i Bjelorusija su izbačeni iz kvalifikacija za muško Svjetsko prvenstvo 2023.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je odluku o suspenziji ruske i bjeloruske muške i ženske reprezentacije iz svih natjecanja pod okriljem FIBA-e u 2022. i 2023. godini, stoji u priopćenju te organizacije.

Od svih najvećih sportskih organizacija u Europi, Rusiju iz svojih natjecanja nije izbacila još samo FIBA, a u srijedu je to učinila i krovna organizacija svjetske košarke.

Rusija i Bjelorusija su izbačeni iz kvalifikacija za muško Svjetsko prvenstvo 2023. Rusija je suspendirana iz skupine H u kvalifikacijama, a Bjelorusija iz skupine B. Dosadašnji rezultati ove dvije selekcije se poništavaju i ostale ekipe iz grupa prolaze u narednu fazu.

Ruskinje neće igrati završnicu SP-a, koje će se ove godine igrati u Australiji, gdje će ih zamijeniti Portoriko.

FIBA je zabranila Rusiji sudjelovanje u košarci tri na tri, također u muškoj i ženskoj konkurenciji, javlja agencija TAS-S, dok su suspendirani i svi ruski klubovi u FIBA natjecanjima.


FIBA ”Europe Board”će se sastati u subotu oko moguće odluke da Crna Gora zamijeni Rusiju na Europskom prvenstvu u rujnu (1-18. rujna).

SOURCEBild.ba
Previous articleDonosimo: Kako je američka CIA vidjela podjelu BiH: Hrvatski dijelovi Hrvatskoj, srpski Srbiji…
Next articleStolac: Kormilari vremeplova odvest će nas natrag u srednji vijek
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments