Filip Zubčić danas napada Kristalni globus

Filip Zubčić danas napada Kristalni globus

Najbolji hrvatski skijaš jučer je slavio na istome mjestu i tako došao do treće pobjede u karijeri. S novih 100 bodova preskočio je Odermatta, a Pinturaultu se približio na 22 boda u borbi za veleslalomski globus.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić pobijedio je u jučerašnjem veleslalomu u Banskom, a nadamo se da i danas može ponoviti taj nevjerojatan rezultat.

Zubi je to bila treća pobjeda u karijeri, a s novih 100 bodova se približio vodećem u poretku veleslaloma, a i ukupnom Svjetskog kupa, Alexisu Pinturaultu na tek 22 boda zaostatka u borbi za mali Kristalni globus. Francuz je završio četvrti.

Sjajna utrka, sretan sam i ponosam na sebe i svoj tim! Sretan sam da se to dogodilo u Banskom, jer stvarno volim ovu stazu i ljude ovdje. Treća pobjeda, druga ove sezone, stvarno sam sretan – rekao je Filip nakon slavlja.

Pred nama su još, osim današnjeg, dva veleslaloma u Svjetskom kupu. U Kranjskoj Gori se vozi 13. ožujka, a posljednji veleslalom sezone u Švicarskom Lenzerheideu tjedan dana kasnije tako da će Zubčić imati i još šansi, ali zašto ne bi već ovdje napravio još jedan veliki rezultat kada to sigurno može. Dokazao je jučer.

Pinturault je vodeći i u ukupnom poretku za veliki kristalni globus sa 974 boda s okruglih 200 bodova prednosti pred drugoplasiranim Švicarcem Marcom Odermattom. Zubo je u tom poretku šesti s 584 osvojena boda.

Uvijek se borim za prvo mjesto, nema druge. Idemo dalje, sezona nije gotova. Imamo još tri utrke do kraja i bit će napeto i zanimljivo – najavio je Zubčić nastavak borbe za mali kristalni globus, prenose 24sata.hr.

Bild.ba