Hrgović: Ispred mene je borba karijere u koju ulazim u psihološkoj prednosti

Hrgović: Ispred mene je borba karijere u koju ulazim u psihološkoj prednosti

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović najavio je najveći meč svoje karijere protiv Amerikanca Michaela Huntera.

Hunter je trenutačno četvrti izazivač na IBF ljestvici i trebao se boriti s drugoplasiranim Charlesom Martinom, međutim, ovaj je od meča odustao zbog ozljede i Hrgović je dobio priliku.

– Ispred mene je borba karijere, borba za obaveznog izazivača po IBF verziji. To je velika stvar za mene, prilika bogom dana. Sretan sam što su se stvari tako posložile. Imao sam i sreće, spletom okolnosti su se neki ljudi na ljestvici zaobišli i red je došao na mene, kazao je Hrgović na novinarskoj konferenciji.

– Nema puno mjesta euforiji. Još ništa nije odrađeno. Tek trebam pobijediti, nakon toga osvojiti titulu, pa je obraniti jedno 15-20 puta, kazao je sa smiješkom dodavši: – Nadam se da bi ovo mogla biti prekretnica u mom životu. Ako pobijedim postao bi prvi izazivač i u roku od godinu dana dobio priliku boriti se za naslov, piše Hina.

Hrgović je otkrio kako Hunter nije želio ovu borbu premda je po medijima puno pričao i provocirao.

– On nije želio prihvatiti borbu premda je po medijima puno pričao. Ja sam sada u psihološkoj prednosti nakon što je IBF naredio borbu, kazao je Hrgović.

Otkrio je kako će borba biti početkom ili sredinom svibnja, no mjesto je još nepoznato.

– To mi se izvrsno uklapa jer sam se ja 24. travnja trebao boriti protiv Martina Bakolea. I cijelo vrijeme traju pripreme za taj meč. Sada ću samo promijeniti sparing partner i nastaviti s pripremama.

Bild.ba