Hrvatska danas protiv Bahreina otvara drugi krug

Hrvatska danas protiv Bahreina otvara drugi krug

Hrvatska rukometna reprezentacija danas otvara drugi krug natjecanja protiv Bahreina na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Utakmica se igra od 18 sati, a u sastav Hrvatske je uključen Igor Karačić.

Hrvatska nakon važne pobjede u trećem kolu prvog kruga protiv Katara, danas za protivnika ima Bahrein, momčad koja je bila trećeplasirana u grupi D, prvog kruga natjecanja. Bahrein je pobijedio DR Kongo, te upisao dva poraza protiv Danske i Argentine. U drugi krug, Hrvatska je prenijela 3 boda, dok je Bahrein bez bodova na posljednjem mjestu grupe 2. Bahreinu je najveći uspjeh plasman na Olimpijske igre u Tokiju. U kvalifikacijama su u polufinalnom ogledu pobijedili domaćina Katar 28:26, a u finalu Koreju 34:29 i tako po prvi put osigurali nastup na tom natjecanju.

Islanđanin Johan Halidor Sigfusson trenira Bahrein, koji je uskočio u tu ulogu prošli mjesec nakon odlaska Nijemca Michaela Rotha. Bahrein je u Egiptu postigao 75 pogodaka iz 128 udaraca, što je 59 posto. Vratari su im na 26 obrana, što je nešto više od 23 posto.

Prvi strijelac je Husain Al – Sayyad s 12 pogodaka u tri nastupa. S visinom imaju problema. Ni jedan igrač nije viši od 190 centimetara. Ali su zato jako brzi na nogama.

Bild.ba