HRVATSKA JOŠ ČEKA Srbija gradi nacionalni stadion vrijedan preko 250 milijuna eura

MINISTARSTVO FINANCIJA SRBIJE -
Izbornik srpske reprezentacije Dragan Stojković Piksi nedavno je najavio, a danas je i potvrđeno: Srbija bi 2025. godine trebala dobiti nacionalni stadion.

Na njemu će igrati samo reprezentacija, a nosit će ime “Srbija”. Izgradnja će koštati 257 milijuna eura, srpsko Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Urbanistički zavod Beograda danas su objavili kako će izgledati.

“Budući stadion će se nalaziti na dijelu gradske općine Surčin, na dijelu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradit će se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekt će morati ispuniti vrlo precizne i stroge standarde”, rekao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda na prezentaciji.

Također, u sklopu ovog kompleksa će biti još trgovački centar, nogometna akademija i vjerojatno muzej NS-a Srbije. Do stadiona će ići i redovna linija beogradskog vlaka, prenosi Index.

Bild.ba

Previous articleTRAŽI ODGOVORE Kćer Hrvata koji je preminuo u Njemačkoj otkrila nešto zbog čega je pokrenuta istraga
Next articleProšlo 10 godina od Gadafijeve smrti, a stabilnost u Libiji još je daleko
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments