Hrvatska reprezentacija napredovala, BiH nazadovala na FIFA ljestvici

Od reprezentacija iz regije najgore je prošla BiH.

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je za tri pozicije na danas objavljenoj ažuriranoj ljestvici Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) za studeni i sada je 15. reprezentacija svijeta.

Hrvatska je u posljednjim kolima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo dobila Maltu (7:1) i Rusiju (1:0) i zaradila dovoljno bodova da prestigne Kolumbiju, Urugvaj i Švedsku na ljestvici.

Belgija, Brazil i Francuska ostaju na vrhu, dok je Italija, koja je sada šesta, izgubila dva mjesta. Među deset najboljih na svijetu Engleska i Argentina su dobile po jedno mjesto i sada su četvrta, odnosno peta reprezentacija svijeta. Španjolska i Portugal zadržali su svoje pozicije, dok su Danska i Nizozemska napredovale, završivši među prvih deset.

Kada bi se računala ovomjesečna FIFA-ina ljestvica, Hrvatska bi završila u drugoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba skupina za SP 2022.

Od reprezentacija iz regije najgore je prošla BiH. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je na novoj rang-listi pala s 56. na 61. poziciju s 1392 boda. Zmajeve su prestigle reprezentacije Burkine Faso, Jamajke, Finske, Malija i Venezuele.


Srbija je na 23., Slovenija na 65., Makedonija na 67., Crna Gora na 72., a Kosovo na 111. poziciji.

Previous articleGovorili su mi: ‘Izgovorite ime Jelka da je sad idemo uhititi’
Next articleHSS-u BiH je prekipjelo. Dosta im je srdačnih dočeka Džaferovićau, zato podršku daju Milanoviću za iduće izbore
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments