Hrvatska treba čudo za 1/4 finale. Može li do njega doći?

Hrvatska treba čudo za 1/4 finale. Može li do njega doći?

Hrvatska rukometna reprezentacija od 20.30 sati lovi posljednji vlak za četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Egiptu.

Uz pobjedu protiv Danske, izabranici Line Červara trebaju i pomoć Katara.

Hrvatska može proći u nokaut fazu samo ako Katar pobijedi Argentinu, uz moguća dva boda protiv Danske. Katar nije bez motiva u utakmici s Argentincima od 18 sati, jer njima pobjeda uz eventualno slavlje Danske protiv Hrvatske donosi četvrtfinale.

Danska je u pet susreta upisala pet lakih pobjeda, ali već je osigurala prvo mjesto u skupini i ne treba joj slavlje protiv Hrvata. Danci su pobijedili Bahrein 34:20 (+14), Kongo 39:19 (+20), Argentina 31:20 (+12), Katar 32:23 (+9) i Japan 34:27 (+7).

– Očekujemo da ćemo bolje igrati nego s Argentinom. Treba razmišljati pozitivno, nadam se da smo izvukli pouke iz dvoboja s Argentinom. Pokušat ćemo se s ovim kadrom što imamo maksimalno suprotstaviti svjetskom prvaku – kazao je izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar.

– S Argentinom je problem bio naš napad, naša neučinkovitost kad te stisne rezultat, nismo isti igrači kao i kad vodimo, sigurno je stvar u nekoj psihologiji. Volio bih krenemo dobro u utakmicu, da početak bude dobar i onda je sve moguće. Što se tiče Danaca, to su sve profesionalci, vrhunski igrači. Moramo se pripremiti i ići na glavu, ne možemo drugačije, za nas će to biti rat. Ključ je u nama, razmišljamo sami o sebi -dodao je pivot Marino Marić.

Danska ima problema s crijevnom virozom u momčadi, upitan je Mikkel Hansen, a izbornik Nikolaj Jacobsen istaknuo je da pobjeda protiv Hrvatske nije prioritet, prenosi HRT.

Bild.ba