Hrvatska u Dohi mora odigrati barem jedan remi!

Ako izgubimo obje prijateljske utakmice, prestići nas mogu teoretski Šveđani i Senegalci, ali samo u slučaju da pobijede u svoje dvije preostale utakmice do ždrijeba.

Foto: HNS

Fifa je utorak objavila modalitete kojima će se voditi ždrijeb za Svjetsko nogometno prvenstvo, zakazan za 1. travnja, a prema kojem će se 28 reprezentacija, koje su se već kvalificirale, biti raspoređene u četiri jakosne skupine na temelju Fifine ljestvice koja će biti objavljena 31. ožujka.

Reprezentacija Hrvatske trenutno je 15. na toj ljestvici, a ako ostane na toj poziciji bit će u drugoj jakosnoj skupini, što će ovisiti i o rezultatima Vatrenih u prijateljskim dvobojima sa Slovenijom i Bugarskom u Dohi.

Hrvatskoj na ljestvici najviše prijete Švedska i Senegal. Hrvatska u te dvije utakmice treba barem jedan remi.

Ako izgubimo obje prijateljske utakmice, prestići nas mogu teoretski Šveđani i Senegalci, ali samo u slučaju da pobijede u svoje dvije preostale utakmice do ždrijeba.

Ako Hrvatska ostane u drugoj jakosnoj skupini, neće moći izbjeći Katar, Belgiju, Brazil, Francusku, Argentinu, Englesku, Italiju i Portugal ili Španjolsku, koji će biti nositelji skupina.


No, dobra vijest je da bi Modrić i društvo trebali izbjeći Nijemce, Nizozemce, Dance, Urugvajce, Švicarce…

Prvih sedam sastava na Fifa ljestvici 31. ožujka bit će nositelji, a Katar će kao zemlja domaćin biti nositelj A skupine.

Posljednji, četvrti pot uključit će reprezentacije koje će zauzeti pozicije od 24. do 28. na ljestvici, plus tri momčadi, koje neće biti definirane u trenutku ždrijeba, a koje će izaći iz interkontinentalnog play-offa i preostalih pobjednika Uefina doigravanja.

Ukrajina je dobila odgodu polufinala doigravanja sa Škotskom, a pobjednik će se suočiti s boljim iz dvoboja Walesa i Austrije. Europsko doigravanje bit će okončano u svibnju ili lipnju, a 14. i 15. lipnja će se u Kataru odigrati dva interkontinentalna playoffa.

Fifa je također objavila da momčadi iz iste konfederacije ne mogu biti uključene u istu skupinu, osim onih iz Europe, kojih je 13. Dakle, pet od osam skupina po četiri u grupnoj fazi imat će dvije europske momčadi. Grupna faza će trajati 12 dana, s četiri utakmice dnevno.

Raspored će biti utvrđen naknadno, nakon što se svakoj utakmici dodijeli stadion i vrijeme početka.

SOURCEBild.ba
Previous articleMnogo sunca, toplina i temperature preko 20 stupnjeva u Hercegovini
Next articleUkrajinsko Tužiteljstvo: U ruskim napadima ubijeno 121 dijete
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments