Ibrahimović nakon što podigao pehar: Mnogi su mi se smijali, ali uspio sam. Hoću li još igrati? Ja ne vidim nekog drugog Ibru

Novinare je zanimalo hoće li nastaviti karijeru i nakon ove sezone.

Tako to radi Zlatan. Švedski nogometaš dobio je što je želio – još jedan naslov prvaka Italije s Milanom, a sve je znao proslaviti na najbolji način.

Prilikom uručivanja medalja igrači Milana su jedan po jedan izlazili iz svlačionice, a kada je došao red na Zlatana, navijači Rossonera su potpuno poludjeli. Naime, 40-godišnji Šveđanin je na teren izašao s cigarom i bocom šampanjca u ruci. Smijali su se i suigrači, a on cigaru nije ispuštao ni kada je primao medalju.

Nakon što mu je medalja bila oko vrata, Zlatan se obratio novinarima.

“Zadnji put je Milan osvojio naslov prvaka prije 11 godina, a ja sam i tada bio u klubu. Vratio sam se prije dvije i po godine i dao obećanje da ćemo to ponoviti te ga održao. Mnogi su mi se smijali, nisu mi vjerovali, ali uspio sam uvjeriti ekipu šta je žrtva koja vodi do uspjeha. Isto tako sam jasno dao do znanja treneru da ćemo osvojiti scudetto. I osvojili smo ga”, rekao je Ibrahimović te dodao:

“Naslov posvećujem Minu Raioli. On je jedan od onih koji su me željeli opet vidjeti u Milanu, on mi je govorio kako ih mogu spasiti i vratiti na vrh tako da naslov posvećujem njemu.”


Novinare je zanimalo hoće li nastaviti karijeru i nakon ove sezone.

“Mino bi me savjetovao da igram još deset godina i ‘ukradem’ još novca. Šta ću ja napraviti? Vidjet ćemo. Kada sam zdrav, kada sam na terenu, ja pravim razliku. Ne vidimo nekog drugog Ibru.”

Usporedio je Šveđanin ovu momčad Milana s onom s kojom je osvojio naslov prvaka Italije 2011. godine.

“Sve je bilo drukčije, imao si 22 igrača koji su već osvajali naslove. Čak i ako ne odigraš dobro, uvijek je pored tebe bio neki šampion koji bi te ‘pokrio’. Sada smo imali grupu igrača koji nisu uspjeli negdje drugo ili su dosta mladi, ali uspjeli smo”, zaključio je Zlatan.

SOURCEBild.ba
Previous articleZvizdić iskalio svu svoju ljutnju na najvećem prijatelju: “Nemojte nam, Boga vam, više pomagati na ovaj način”
Next articleMogu li stranke HNS-a pobijediti Komšića u izboru za člana Predsjedništva?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments