Jedan od najboljih igrača svijeta uskoro u hrvatskoj reprezentaciji

Jedan od najboljih igrača svijeta uskoro u hrvatskoj reprezentaciji

Od kraja kvalifikacijskog turnira u Rotterdamu ozbiljno se špekuliralo da će sjajni ruski krilni napadač Mladosti Konstantin Harkov u budućnosti nositi kapicu Hrvatske.

U borbi za treće mjesto, posljednje koje je donosilo vizu za Igre u Tokiju Hrvatska i Rusija igrale su dramatičnu utakmicu koja je bila odlučena petercima.

Nakon “beskrajne” serije penala Hrvatska je slavila, izborila je Igre, a Rusiji je ostala još jedna mala šansa da ipak vidi Japan.

Naime, u vaterpolskim krugovima pričalo se da bi Južnoafrička Republika mogla otkazati nastup na Igrama, što bi Rusiju kao prvu reprezentaciju ispod crte odvelo u Tokio. To se ipak nije dogodilo. JAR će nastupiti, a ta je činjenica bila presudna da HVS uspije vrbovati Harkova da u budućnosti zaigra za Hrvatsku.

Drugim riječima, da je u onom susretu u Rotterdamu Rus Roman Šepeljev zabio u petoj seriji i iskoristio meč loptu, Harkov bi ostao nastupati za Rusiju. Ovako će od iduće veljače biti član Hrvatske.

Naime, u slučaju promjene reprezentacije, vaterpolisti moraju pauzirati bar godinu dana što se tiče nastupa za reprezentaciju, a Harkov je procijenio da su puno veće šanse da nešto napravi s kapicom Hrvatske nego s Rusijom.

Ovaj sjajni ljevoruki bombarder tako će postati treći stranac u hrvatskoj reprezentaciji. Prvi je bio njegov sunarodnjak Andrej Bjelofastov, koji je s Hrvatskom osvojio četvrto mjesto na EP-u 1995. u Beču (Hrvatska je u susretu za broncu izgubila od Njemačke 11:10), dok je već nekoliko godina u momčadi Ivice Tucka Španjolac Xavi Garcia, piše Index.

Bild.ba