Jelčić za BHRT: Tituli se ne radujemo previše, želimo ih osvajati na terenu

Jelčić za BHRT: Tituli se ne radujemo previše, želimo ih osvajati na terenu

Prvak BiH u košarci, Hrvatski košarkaški klub Široki, osvojio je nedavno titulu prvaka BiH za zelenim stolom.

Naime, final four koji se trebao igrati u Širokom je bojkotiran od strane Igokee, Borca i Sparsa.

O tomu je u emisiji BHT1 Uživo govorio Igor Jelčić koji je predsjednik HKK Široki.

“Osvojiti naslov za zelenim stolom ne raduje nikoga. Mi smo morali primiti pokal i medalje, da ih nismo primili, bili bi isti kao i ovi koji nisu došli”, kaže Jelčić.

Dodaje kako je 11. titula stigla tako kako jest, ali da joj se Široki ne raduje previše.

“Ona je tu, ostat će u povijesti, ali mi ćemo opet probati na terenu osvajati”, rekao je.

Govoreći o možebitnim razlozima zbog kojih klubovi nisu doputovali na final four, kaže da “ne zna”. Dodaje kako smatra da službeni razlozi klubova, o umoru igrača i previše utamica, ne stoje.

“Vjerojatno su i oni danas svjesni da su napravili veliku grešku”, kaže Jelčić i dodaje: “Pravila su jasna”.

Jelčić, kako kaže, ne zna kako će Upravni odbor Košarkaškog saveza reagirati. Široki je pozvan u Fiba Ligu, a Jelčić kaže da je to “jedan novi momenat koji zahtjeva hitnost”, a da treba odlučiti što će biti do 16. ovogo mjeseca.

Govoreći o nastupu u ABA2 ligi u kojoj bi HKK Široki, također, trebao nastupati, on ističe kako se “nadaju što boljem rezultatu” jer je cilj njih iz kluba promovirati klub i grad na najbolji mogući način, ali ističe kako još uvijek ne vidi kako napraviti iskorak da se ide u prvu ABA Ligu.

Obrazloženje zbog kojih klubovi nisu htjeli igrati final four po Jelčiću “nema veze sa zdravom pameti”. “Mi smo se držali pravila i došli tu gdje smo došli”, kaže.

“Ono što mogu reći za HKK Široki jest to da smo sa svim tim klubovima imali odlične odnose. S naše strane ne vidim razlog da se mijenjaju odnosi, ako ga oni budu mijenjali, mi ćemo znati odgovoriti”, kaže čelni čovjek HKK Široki.

Bild.ba