Korona nikog ne štedi: Sve više nogometaša traži psihološku pomoć

Ilustracija

Sve više nogometaša u Engleskoj traži pomoć psihologa uslijed pandemije koronavirusa, prenijeli su danas britanski mediji.

U prva tri mjeseca ove godine, 299 igrača zatražilo je neki oblik pomoći, u odnosu na 653 tijekom cijele 2019. godine, objavili su iz Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA).

“Brinem se za igrače emocionalno i mentalno. “Za njih je ključno da shvate da kada imaju problema, da zatraže odgovarajuću podršku,” kazao je direktor PFA-a Michael Bennett dodavši kako neki igrači imaju financijskih briga, dok dio njih zbog dosade ima problema s kockanjem, prenosi Hina.

Nogomet u Engleskoj je suspendiran od 13. ožujka, a još uvijek je upitno kada će se lige nastaviti.

“Činilo se kako će to biti, tjedan ili dva medenog mjeseca, gdje će ljudi biti kod kuće i provoditi vrijeme s obitelji. No, sve se odužilo.”

PFA bilježi godišnje povećanje broja članova koji koriste mrežu terapeuta i Klinike za pomoć.

Prije dvije godine ta je brojka iznosila 438, lani 653, a ove godine bi moglo gotovo 1.200 nogometaša koristiti njihove usluge.

Bild.baKomentari

Next Post

U Britaniji od koronavirusa umrlo više od 14 i pol tisuća ljudi

Pet tra 17 , 2020
Velika Britanija zabilježila je još 847 smrtnih slučajeva od koronavirusa u bolnicama, čime je ukupni broj preminulih porastao na 14.576. Današnje povećanje predstavlja neznatan pad s cifre od 861 preminulog objavljene u četvrtak. U prošlom je tjednu rekordan broj preminulih tijekom jednog dana iznosio 980 ljudi. Te brojke, koje svakodnevno […]
Još dvije