Leona Popović izjednačila najbolji rezultat karijere!

Hrvatske skijašice 2021. godinu zatvorile su nastupom u slalomu koji se vozio u Lienzu. Na startu prve vožnje bio je već uobičajen trojac hrvatskih skijašica koji su činile Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić.

Nakon lude završnice prve vožnje Hrvatska je ostala na samo jednoj skijašici u drugoj vožnji, a riječ je o Leoni Popović koja je završila 28.

Popović je nakon toga odradila fantastičnu drugu vožnju i svoj plasman popravila za čak 14 mjesta. Završila je 14. i izjednačila svoj najbolji slalomski rezultat karijere do kojeg je došla ove sezone u Leviju. Pobijedila je Petra Vlhova, a ukupni poredak pogledajte OVDJE.

Podsjetimo, Zrinka Ljutić je odradila vrlo dobru prvu vožnju i ušla u cilj kao 29., ali su se od preostale 22 skijašice pred nju uspjele ugurati dvije pa je na kraju završila 31. i za dlaku ostala bez druge vožnje. Andrea Komšić nije uspjela završiti prvu vožnju.

SOURCEBild.ba
Previous articleVrhunac SDA licemjerja: Optužili Hercega za ignoriranje uspjeha Lane Pudar iako joj je više puta financijski pomogao
Next articleReakcija uzurpatora Komšića o Bužimu i Zenici: Bosanskohercegovački identitet, Čović, Dodik..
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments