Livaja zbog korone nije u reprezentaciji, ali je otišao na koncert Miše Kovača. Sve je u skladu s pravilima…

Livaja nije prekršio nikakva pravila.

Marko Livaja (Arhiva)

Marko Livaja propustio je aktualno okupljanje reprezentacije za četiri utakmice Lige nacije jer je nedugo nakon finala Kupa dobio pozitivan nalaz na PCR testu. Dio javnosti izrazio je sumnje u zdravstveno stanje najboljeg igrača Hajduka, nakon što je sinoć u društvu supruge Iris viđen na koncertu Miše Kovača na Starom placu.

Međutim, Livaja nije prekršio nikakva pravila. Kako je Indexu potvrđeno iz dežurne epidemiološke službe Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, osoba neovisno o statusu cijeljenja i prijašnjih preboljenja može prekinuti izolaciju ako najraniji peti dan nakon oboljenja dobije negativan nalaz na brzom antigenskom testu.

Livaja je obolio u ponedjeljak 30. svibnja, a koncert legendarnog pjevača održao se šest dana kasnije. Prema tome, uz negativan BAT test, Livaja je imao punu slobodu izlaska. S druge strane, nogometne reprezentacije i klubovi zbog prevencija širenja zaraze imaju nešto strože propise.

Nogometašima koji se zaraze uglavnom punih deset dana nakon preboljenja ne dopuštaju treniranje niti ikakvu vrstu bliskog kontakta s ostatkom momčadi, što implicira da Dalićev stožer otpočetka nije računao na Livaju u ovom ciklusu.

SOURCEBild.ba
Previous articleNajmanje 50 ubijenih u napadu na vjernike u katoličkoj crkvi
Next articleUhićen policajac koji je čuvao zgradu Predsjedništva BiH, navodno se bavio drogom
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments