Manje brige za Dalića, UEFA objavila odlične vijesti

Manje brige za Dalića, UEFA objavila odlične vijesti

Uefa je potvrdila najavljivanu promjenu pa će izbornici 24 reprezentacije smjeti povesti čak 26 igrača na završni turnir, ali će za svaku utakmicu u zapisniku i dalje smjeti biti 23 imena.

Uefin izvršni odbor potvrdio je ono o čemu se govorilo proteklih nekoliko dana. Izbornici će na Europsko nogometno prvenstvo od 11. lipnja do 11. srpnja smjeti povesti čak 26 igrača, trojicu više nego u uobičajenim okolnostima.

Razlog? Dakako, pandemija korona virusa. U krovnoj nogometnoj organzaciji žele smanjiti rizik oko sastavljanja momčadi zbog eventualnih pozitivnih slučajeva na covid i karantene.

Ipak, za svaku pojedinu utakmicu moći će konkurirati 23 igrača, kao i dosad za velika natjecanja, što znači da će najviše trojica igrača biti na tribinama.

Izbornici 23 sudionika Eura, pa tako i hrvatski Zlatko Dalić, do 1. lipnja moraju poslati Uefi konačan popis. On će ga javnosti predstaviti nakon prijateljske utakmice protiv Armenije u Velikoj Gorici istog dana.

Do prve utakmice, koja je za Hrvatsku 13. lipnja na Wembleyu protiv Engleske, Dalić će smjeti napraviti neograničen broj promjena u slučaju ozbiljnije ozljede ili bolesti, u što se računa i izolacija zbog covida. Iznimka su golmani, koje se u tom slučaju može zamijeniti tijekom cijelog turnira.

Ipak, igrač koji jednom ispadne s popisa više se na njega ne smije vraćati, kažu iz Nyona, prenose 24sata.hr.

Bild.ba