Marin Brbić podnio ostavku na mjesto predsjednika Hajduka

Marin Brbić podnio ostavku na mjesto predsjednika Hajduka

Marin Brbić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Hajduka, objavio je klub na službenoj stranici.

– Podnosim ostavku na mjesto predsjednika Uprave HNK Hajduk. To je moja moralna obveza jer nismo uspjeli ostvariti obećani rezultatski cilj u ovoj sezoni, a to je mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka – rekao je Brbić pa je dodao:

– Klub neću napustiti odmah, već kada se steknu uvjeti za to, jer iz odgovornosti prema Hajduku ne smijem i ne želim dopustiti da bude obezglavljen, imajući u vidu važnost održavanja stabilnosti poslovanja i funkcioniranja Kluba –

Sada o svemu odlučuju članovi Nadzornog odbora Hajduka koji mogu, a i ne moraju prihvatiti Brbićevu ostavku. Mogu ga pokušati nagovoriti da nastavi dalje i sve jednoglasno podržati.

Njegova ostavka nije iznenađenje jer je početkom sezone najavio da će otići iz Hajduka ako klub u aktualnoj sezoni ne izbori najmanje drugo mjesto koje sljedeće sezone vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ako NO uspije nagovoriti Brbića na ostanak, za cijeli rasplet čekat će se sljedeća nedjelja, kad će se održati Skupština kluba na kojoj će se grad Split i udruga Naš Hajduk (koji zajedno kontroliraju preko 90% vlasničkog udjela) očitovati o situaciji.

Budući da su Bili dva kola prije kraja prvenstva pet bodova udaljeni od Osijeka, vrlo je izgledno da od Lige prvaka neće biti ništa.

Bild.ba