Ministar tvrdi da je Ronaldo prekršio korona protokol

Ministar tvrdi da je Ronaldo prekršio korona protokol

Ronaldo
CR7

Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora i dalje inzistira na tome da je napadač Juventusa Cristiano Ronaldo prekršio Covid-19 protokol te je kazao da je u tijeku istraga o tome, objavili su talijanski mediji.

Ministar Spadafora smatra da Ronaldo nije smio napustiti Torino kako bi igrao za portugalsku reprezentaciju u Ligi nacija sredinom listopada, te da je trebao ostati u tzv. zaštitnom balonu, jer su u omladinskom pogonu i U-23 ekipi Juvea zabilježeni slučajevi zaraze korona virusom.

No, Ronaldo je 11. listopada u Parizu odigrao cijeli susret protiv Francuske (0-0), a dva dana kasnije objavljeno je da je pozitivan na korona virus zbog čega nije nastupio protiv Švedske u Lisabonu (14. listopada). Ronaldo se je iz Portugala vratio u Torino privatnim avionom te je ostao u samoizolaciji.

“Napustivši Torino kako bi igrao za reprezentaciju Ronaldo nije poštovao Covid-19 protokol i u tijeku je istraga o tome”, kazao je ministar sporta Vincenzo Spadafora.

Juventus i Ronaldo odbacuju tvrdnje ministra Spadafore i ističu da nisu učinili ništa pogrešno, javila je Hina.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije talijanska vlada ponovno je uvela restriktivne mjere slične onima iz proljeća. Tim mjerama zaustavljen je amaterski sport, a utakmice Serie A ponovno se moraju igrati pred praznim tribinama nakon što je dosad bilo moguće da tisuću gledatelja uživo prate susrete talijanskog prvenstva.

Bild.ba