Mladi Vatreni srušili Norvežane: Sjajni veznjak jednom zabio i dvaput namjestio za slavlje

Prava drama.

U spektakularnoj utakmici, pogotovo u drugoj poluvremenu, Hrvatska je pobijedila Norvešku i ostala je stopostotna nakon tri odigrane kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine. Gledali smo pomalo čudnu utakmicu u kojoj je mlada Hrvatska totalno dominirala u prvom poluvremenu, sigurno vodila i nikome nije palo napamet da bi na kraju moglo biti tako uzbudljivo.

Norveška je u zadnjim desetak minuta strahovito, dramatično pritisnuta, ali su Bišćanovi dečki ipak preživjeli, te su tako došli do vrlo značajnih pobjeda protiv jakog suparnika. Opet je glavni junak bio mladi nogometaš Salzburga Luka Sučić koji je sudjelovao kod sva tri pogotka Hrvatske, piše Jutarnji list.

Bitno je kako startamo u utakmici. Koliko ste to puta samo čuli od trenera, igrača … Uvijek se taj ulazak u nadmetanje apostrofirao kao krucijalan segment. E, pa mlada Hrvatska je u varaždinskom okršaju s Norvežanima u utakmici ušla – sjajno. Idealno. Nakon sjajnog prodora, prekršajem je zaustavljen Boško Šutalo, slobodni udarac izvješće je Sučić, u šesnaestercu gostiju sa sjevera Europe stvorila se gužva, na kraju je vratar Klaesson napušten Roka Šimića i lopta je završila u mreži. Nije prošlo biti dvije minute. Norvežani su bili totalno zbunjeni, naši dečki su dominirali, pa je uskoro uslijdio i drugi pogodak. Bišćanovi dečki su već nakon nešto više od petnaest minuta utakmice praktički stavili ad acta. Jer Norveška je reprezentacija koja voli braniti i tranzicijom igre pokušavati stići pred gol suparnika.

Mladi Hrvati su im odmah u početku srušili tu ideju. Dominirali su Bišćanovi izabranici, lako su izlazili na kraj s Norvežanima koji nisu mogli niti znali ozbilinije ugroziti Pandura. Istina, nakon prva dva pogotka, nisu naši imali nekih većih prilika, ubilježili smo jednu Šimića, završilo je preko grede. No nije bilo nikakve potrebe srljati, već kontrolirano držati konce utakmice u svojim rukama. Bišćanovi dečki igrali su kao neke iskusne ‘mange’. Norveška je recimo u prvom dijelu samo jednom pucali u okvir, Larsen minutu prije kraja prve dionice.

A onda je u drugom dijelu počeo show. Nakon što je Luki Sučiću sjajnu priliku ‘skinuo’ Klaesson, Norvežani su se smanjili, Vušković se vratio na svoje mjesto, ali minutu kasnije opet zabijaju goste. Norveška je u tom dijelu postala nevjerojatno goropadna, gotovo je to bila čudesna metamorfoza. Međutim, Hrvatska je u trenucima kad su gosti stisli, mogli do četvrtog pogotka. Nakon središta Kačavende, Šimić je glavom s šest metara prebacio gredu. Imao je u samoj završnici dobru priliku i Kačavenda ali i dvije zgodne su bile Norvežanima bilo je gusto pred Pandurom. prava drama. Ipak, mladi Hrvati su se obranili i uzeli iznimno vrijedna tri boda.


Bild.ba

Previous articleIzetbegović kao suptilno prijeti ratom: Grijeh je mlade poslati u rovove
Next articleTeška nesreća u centru grada: Kombijem pokosio troje pješaka
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments